Pigment

Heb je last van een te veel hoeveelheid pigment in je huid? Dat kan in het gezicht zijn maar ook op bijvoorbeeld je handen of rug. Dit kunnen wij samen behandelen. Met een pigment behandeling werken wij samen aan een mooiere huid. Daarmee bedoel ik dat ik de verbeterende huidbehandeling uitvoer maar dat daarnaast ook iedere dag goed gebruik moet worden gemaakt van spf. Naast het gebruiken van een spf is het gebruik van een bijpassende crème noodzakelijk.

 

Hoe ontstaat een pigment vlek?

Een normale cel bestaat uit 100 verschillende voedingsstoffen, waarbij er een bepaalde hoeveelheid pigment wordt meegegeven. Dit bepaald je huidskleur. Wanneer er moedervlekken of sproeten ontstaan, bestaat de cel niet uit genoeg voedingsstoffen waardoor die cel wordt opgevuld met pigment om toch een cel te kunnen vormen. Dit is niet schadelijk en hoort bij de unieke jou.

 

Wanneer er een pigment vlek ontstaat wat geen moedervlek of sproetje is zijn wij daar minder blij mee. Dit ontstaat door beschadiging van de zon, hormoonschommelingen of zwangerschap. Wanneer je in de zon gaat liggen vind jouw huid dat niet leuk. Je huid gaat een beschermlaag aanmaken, dat is pigment. Iedere dag dat je keer op keer de zon ingaat draait jouw huid overuren om die beschermlaag aan te maken. Op een gegeven moment kan je huid het niet meer aan en maakt zo veel pigment aan dat er een vlekje bij ontstaat.

 

Waarom pigment vlek weghalen met laseren?

Pigment vlekken kunnen oppervlakkig verwijderd worden met peelings, wat een mooie tijdelijke oplossing is. Wanneer je voor een langere periode van de vlek af wilt zijn moeten we dus dieper in de huid gaan verwijderen. Niets in de cosmetica gaat zo diep als licht. Licht is een ontzettend mooie manier om dieper in de huid vlekken of ontstekingen te verwijderen.

 

Één plek laseren = €25,00

Een zone laseren = €65,00