Rosacea

Rosacea wordt vaak in verwarring gebracht met couperose. Nu heeft couperose 9 van de 10 keer een oorzaak van buiten af (sporten of kou) en heeft rosacea vaak een erfelijk of hormonale oorzaak. Rosacea is erg rood en pijnlijk en kan soms gepaard gaan met kleine blaasjes. Het is altijd erg droog. Hier wil je natuurlijk vanaf. Bij rosacea is het belangrijk om de huid goed te blijven hydrateren. Juiste producten voor thuisgebruik gaan wij daarom ook zeker toepassen.

 

Hoe ontstaat rosacea?

Rosacea ontstaat vaak bij vrouwen rond de 30 jaar en verdwijnt vaak ook weer rond de 50. Dit is een aandoening die vaak erfelijk bepaald is. Hormoonwisselingen kunnen dit verergeren. Alcohol, roken, zonlicht, extreme temperaturen of stress kan dit erger maken. Een duidelijke oorzaak van rosacea is er helaas nog niet.

 

Waarom rosacea weghalen met een laser?

Over rosacea wordt altijd gezegd dat je het zoveel mogelijk moet onderdrukken en moet kalmeren. Wij gaan juist het tegenovergestelde doen. Wij gaan de rosacea juist triggeren om een reactie uit te lokken. Door het te triggeren worden de eiwitten gemotiveerd om aan het werk te gaan, hierdoor worden de wanden van de bloedvaten sterker en wordt de roodheid minder. Niets in de cosmetica gaat zo diep als licht. Licht is een ontzettend mooie manier om dieper in de huid vlekken of ontstekingen te verwijderen.

 

Één plek laseren = €25,00

Een zone laseren = €65,00

 

Hier zie je op de 1e foto de huid voor de laser behandeling.

De tweede foto is al na één laser behandeling, wat een verschil. Al duidelijk minder roodheid en minder pijnlijke ontstekingen.